Снимка БулфотоПоредна измама е в сила в интернет.Уважаеми клиенти, Вашата пратка

...
Снимка БулфотоПоредна измама е в сила в интернет.Уважаеми клиенти, Вашата пратка
Коментари Харесай

Ракриха измама в интернет с пратка от Български пощи

Снимка Булфото

Поредна измама е в действие в интернет.

" Уважаеми клиенти, Вашата пратка от Български пощи чака доставка. Моля, потвърдете заплащането на 5,85 (BGN) на следния линк… “ – такова известие дойде на електронната поща в abv.bg през днешния ден на доста хора. Проблемът е, че в случай че те последват линка, персоналните им данни към този момент са на показ и елементарно може да се злоупотреби с тях. Искат се трите имена на лицата и номерата на дебитна или кредитна карта, сякаш с цел да бъде осъществено заплащането, написа " Марица ". 

Това е класическа форма на фишинг офанзива и линкът не би трябвало да се отваря, поучават специалисти. Държавното дружество „ Български пощи “ няма процедура да контактува с клиентите си по е-мейл. Оттам не изискват по възнаграждение на такси за доставка или освобождение от митница посредством електронно писмо и при никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка.

Банки, куриерски компании и " Български пощи " са едни от най-пострадалите от фишинг офанзиви в последно време. Ето топ 3 на подправените известия, изпратени през последната година от името на „ Български пощи “:

1.  Награда мобилен телефон - известия от името и/или с логото на сдружението, под формата на анкети или игри, в които се афишира, че за получателя е планувана награда– мобилен телефон. За задачата би трябвало да се удостовери присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да се заплати такса.

2. Имате пратка - В известията се уведомява, че клиентът има пратка и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане или освобождение от митница, като също е належащо да даде данни от банкова карта

3. Грешен адрес - „ получателят на пратка “ се уведомява, че подателят е декларирал неверен адрес и за корекцията му би трябвало да се заплати избрана сума.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР